Business Internaţional

Negociatorul şef al UE pentru Brexit avertizează: Pregătiţi-vă pentru o despărţire fără un acord, fără favoruri

Negociatorul şef al UE pentru Brexit avertizează:...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 12:13 650

Negociatorul şef al Uniunii Europene în discuţiile pentru Brexit, Michel Barnier, a transmis că băncile britanice vor întâmpina aceleaşi restricţii precum instituţiile americane după divorţul Marii Britanii de structura europeană, deoarece un acord nu pare favorabil în condiţiile actuale, potrivit Bloomberg.

 „De ce sistemul de echivalare, care funcţionează bine pentru industria americană, nu ar funcţiona şi pentru Londra?” a spus Michel Barnier în cadrul unui discurs în Sofia, săptămâna aceasta.

Această decizie ar reprezenta o nouă lovitură pentru guvernul britanic, care luptă pentru a obţine un acces cât mai facil la piaţa unică europeană, pentru băncile din Marea Britanie.

Cu doar 11 luni rămase până Brexit, guvernul se bazează pe un acord de „recunoaştere reciprocă” din partea organelor de reglementare financiară din ambele părţi. Însă UE consideră că acest lucru nu poate fi acceptat din cauza lipsei de bunăvoinţă de care dau dovadă britanicii, cu privire la regulile de funcţionare a pieţei unice.

Barnier a încercat să contrazică principalul argument folosit de britanici, şi-anume că Europa are nevoie de Londra. „Nu asta auzim de la participanţii la piaţă, şi nu este în conformitate cu analiza pe care am realizat-o noi”, a spus el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO