Business Internaţional

Negociatorul Uniunii Europene pe tema Brexit îi dă o replică acidă lui Boris Johnson privind restanţele Marii Britanii la UE

Negociatorul Uniunii Europene pe tema Brexit îi dă o...

Autor: Mihai Draghici

12.07.2017, 21:30 228

"Sumele pe care UE le propune par exorbitante şi cred că expresia adecvată este plece fluierând", a declarat marţi Boris Johnson.

În replică la afirmaţiile şefului diplomaţiei britanice, Michel Barnier a declarat miercuri: "Nu aud niciun fluierat, doar ceasul ticăind", o referire la intervalul relativ scurt pe care Londra îl are la dispoziţie pentru a negocia cu UE.

Experţi europeni estimează că Marea Britanie va trebui să achite Uniunii Europene obligaţii cuprinse între 60 şi 100 de miliarde de euro pentru apartenenţa la comunitatea europeană.

"Lumea a utilizat termeni precum răscumpărare. Nigel Farage a vorbit în Parlament despre răscumpărare. Nu este o notă de plată pentru ieşirea din UE. Nu este o sancţionare. Nu este o răzbunare. Nu a fost niciodată vorba despre aşa ceva. Este o reglare a datoriilor. Nu este ceva uşor şi ar putea fi scump. Dar orice separare presupune reglarea datoriilor. Nu cerem Marii Britanii să plătească niciun euro sau nicio liră în plus faţă de angajamentele asumate de ei legal", a explicat Michel Barnier, citat de Press Association.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO