Business Internaţional

Nemţii de la Volkswagen programează investiţii record de 86 de miliarde de euro în următorii cinci ani

Nemţii de la Volkswagen programează investiţii record...

Autor: Florentina Dragu

21.11.2014, 18:11 825

"Vom continua să investim în viitor, pentru a deveni grupul auto numărul unu mondial, atât în privinţa rezultatelor financiare cât şi a impactului ecologic", a spus directorul general al VW, Martin Winterkorn, citat de Bloomberg.

Volkwagen este al doilea mare grup auto la nivel mondial în funcţie de vânzări, în urma grupului japonez Toyota. După primele nouă luni, constructorul japonez avea un avans de 72.000 de maşini vândute în faţa VW, faţă de 227.000 de vehicule în perioada similară a anului trecut.

Potrivit strategiei de investiţii pentru 2015-2019 aprobate vineri, VW va aloca 64,3 miliarde de euro pentru investiţii în divizia automoto, în timp ce peste 21 miliarde de euro vor folosite pentru capitalizarea costurilor cu active imobile, inclusiv investiţii în avans pentru punerea în acord cu normele de protecţie a mediului şi pentru extinderea şi modernizarea portofoliului de modele, se arată în comunicatul grupului.

Mai mult de jumătate (56%) din investiţiile în divizia automoto vor fi direcţionate către operaţiunile din Germania, unde constructorul deţine 28 de sucursale.

Volkwagen deţine uzine în 107 ţări şi are aproximativ 600.000 de angajaţi. Grupul intenţionează să lanseze peste 100 de noi versiuni şi modele până la finele anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO