Business Internaţional

Nemtii se ridica impotriva speculatorilor

Cancelarul german Angela Merkel cere noi reglementari pentru pietele financiare dupa ce a impus oprirea tranzactiilor de tip naked short selling
19.05.2010, 14:08 28

Cancelarul german Angela Merkel a prezentat mai multe propunericu privire la reglementarea pietelor financiare "distructive", dupace a impus oprirea unilaterala a tranzactiilor de tip naked shortselling (operatiune prin care actiunile sunt vandute fara catraderul sa pregateasca intai "imprumutul" acestora), informeazaBloomberg.

Merkel, in cadrul unei dezbateri parlamentare privindparticiparea Germaniei la pachetul de salvare elaborat de UE siFMI, a declarat ca reducerea mai rapida a cheltuielilor,penalizarea mai drastica a tarilor care nu se supun regulilor UE siintrarea in insolventa a tarilor din regiune sunt o serie de masuripe care Germania le va propune partenerilor din Uniunea Europeanala 21 mai.

"Lipsa regulilor si limitelor poate face ca comportamentul de pepietele financiare sa fie orientat numai de dorinta de a obtineprofit si poate conduce la o amenintare existentiala la adresastabilitatii financiare din Europa si chiar din lume", a spusMerkel legislatorilor reuniti la Berlin joi. "Singura, piata nupoate sa corecteze aceste greseli", a mai spus oficialulgerman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO