Business Internaţional

Niciun american nu poate să scape de Fiscul american, oricine ar fi şi oriunde ar fi

Niciun american nu poate să scape de Fiscul american,...

Autor: Daniela Stoican

23.11.2014, 18:40 1863

Primarul Londrei Boris Johnson a intrat în conflict cu fiscul american, care i-a cerut să plătească impozite pentru că s-a născut la New York, scrie The Financial Times. Familia britanică a lui Johnson a părăsit SUA la scurt timp după naşterea lui.

Johnson a denunţat „incredibila doctrină a impozitării globale” aplicată de SUA şi a refuzat să plătească o taxă pe vânzarea unei locuinţe din nordul Londrei.

Fiscul american a pornit o campanie de a recupera impozite de la cetăţenii americani care locuiesc în afara graniţelor SUA.

Potrivit experţilor fiscali, mulţi expaţi, printre care şi persoane precum primarul Londrei, care s-au născut în SUA şi nu au renunţat ulterior la cetăţenie, nu ştiu de obligaţia de a plăti impozite în SUA.

Deşi în unele cazuri de fraudă fiscală de proporţii există chiar posibilitatea unei pedepse cu închisoarea, primarul nu are prea mari şanse să fie arestat când va face o vizită în SUA după Crăciun.

Johnson este cel care a dat publicităţii povestea într-un interviu pentru un post public de radio din SUA.

„SUA mă urmăresc, dacă vă vine să credeţi, pentru impozitul pe vânzarea primei locuinţe, care nu se aplică în Marea Britanie”, a spus primarul Londrei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO