Business Internaţional

Nisa, "inima" Coastei de Azur, ce atrage 5 milioane de vizitatori anual. Tarom şi Blue Air au zboruri directe din Bucureşti.

Nisa, "inima" Coastei de Azur, ce atrage 5 milioane de...

Autor: Mirabela Tiron

15.07.2016, 14:22 379

Nisa, oraşul francez de pe Coasta de Azur, al cincilea ca mărime din Franţa şi al doilea ca număr de turişti după Paris, este una din cele mai populare destinaţii de vacanţă, ce primeşte anual 5 milioane de vizitatori. Turiştii ajung în Nisa cu maşina, dar şi cu avionul şi pe navele de croazieră. În portul din Nisa ajung anual 300 de nave de croazieră, cu aproape jumătate de milion de turişti. De pe aeroportul din Nisa operează 57 de companiii aeriene, aeroportul fiind tranzitat de 12 milioane de pasageri.

Din Bucureşti zboară spre Nisa avioanele companiilor aeriene Blue Air şi Tarom. Anual, la Nisa ajung în vacanţă sau pentru afaceri câteva mii de români, potrivit datelor din piaţă.

În  Nisa sunt 200 de unităţi turistice de cazare, cu o capacitate de 10.000 de locuri, adică o treime din capacitatea de cazare de pe riviera franceză. Oraşul oferă turiştilor acces la 19 muzee şi mai multe galerii de artă.

Cel puţin 84 de persoane au murit, inclusiv copii, şi alte peste 150 au fost rănite dintre care sunt 18 în stare gravă, în urma atacului terorist care a avut loc  pe Bulevardul "Promenade des Anglais" de la Nisa, Un individ a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Bărbatul a tras focuri de armă asupra mulţimii în timp ce conducea camionul. Coasta de Azur, una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din Europa, atrage anual 12 milioane de turişti, care cheltuiesc aproape 5 miliarde de euro pe vacanţe în staţiunile din această zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO