Business Internaţional

Nokia intră în rândul companiilor care fac restructurări masive de personal: Peste 300 de angajaţi au fost daţi afară

Nokia intră în rândul companiilor care fac...

Autor: Dragoş Dinu

15.10.2017, 17:00 372

Nokia, unul dintre cei mai mari furnizori globali de tehnologie şi servicii pentru industria de comunicaţii, a anunţat marţi stoparea producţiei de camere video OZO, dispozitiv care costă 23.500 de euro, dedicat realizării de materiale video pentru realitatea virtuală. Compania a clasat camera cu filmare la 360 de grade drept cea mai bună cameră VR din lume, potrivit Business Insider.

Nokia a lansat camera profesională OZO în anul 2015, dar vânzările produsului nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor companiei. Nokia a declarat că dezvoltarea pieţei de tehnologie virtuală s-a dovedit a fi „mai lentă decât se aşteptau”.

Compania intenţionează să desfiinţeze 310 locuri de muncă de la divizia Nokia Technologies, în principal în Finlanda, Statele Unite ale Amercii şi Marea Britanie. Divizia, care se concentrează pe cercetare şi dezvoltare (R&D), are aproximativ 1.090 de angajaţi.

OZO are opt camere de filmat şi microfoane care captează imagini şi sunete capabile să redea experienţe VR prin căşti speciale pentru tehnologia virtuală, precum HTC Vive sau Oculus Rift.

Nokia Technologies se va concentra mai mult pe „sănătatea digitală” şi pe accelerarea creşterii pe piaţă a companiei.  

„Aceste schimbări vor afecta şi angajaţii noştri, iar în calitate de companie responsabilă ne-am angajat să oferim sprijinul necesar celor afectaţi”, a declarat Gregory Lee, preşedintele Nokia Technologies, într-o declaraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO