Business Internaţional

Nokia îşi concediază şeful şi aduce în locul lui un director de la Microsoft

Nokia îl concediază pe Olli-Pekka de la conducerea companiei. Directorul Diviziei de Business a Microsoft, Stephen Elop, va deveni noul CEO al Nokia

Olli Pekka Kallasvuo, fostul şef al Nokia

Autor: Adrian Voicu

10.09.2010, 10:20 31

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, aanunţat vineri că şeful diviziei de business a Microsoft, StephenElop, va deveni director general al grupului finlandez, principalulobiectiv al noului CEO fiind consolidarea poziţiei pe piaţasmartphone, informează Reuters.

"Experienţa sa solidă din domeniul software şi capacităţiledemonstrate în managementul schimbării vor fi importante active îneforturile noastre de a finaliza procesul de transformare acompaniei", a declarat preşedintele Nokia, Jorma Ollila.

Elop va prelua fotoliul de director general de la Olli-PekkaKallasvuo pe 21 septembrie.

Sub conducerea lui Kallasvuo, care şi-a petrecut peste jumătatedin viaţă alături de Nokia, grupul finlandez s-a confruntat cuprobleme importante în competiţia pe piaţa smartphone cu rivaliprecum Apple sau Google.

Compania a menţionat că fostul CEO are dreptul la o compensaţiede 4,6 milioane de euro şi va primi de asemenea 100.000 de acţiunice pot fi vândute începând cu 1 octombrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO