Business Internaţional

Noul guvern german ar putea lansa o nouă rundă de privatizări

Noul guvern german ar putea lansa o nouă rundă de...

Autor: Catalina Apostoiu

26.10.2017, 00:00 278

Un nou guvern german ar putea accelera vânzarea acţiunilor pe care le mai deţine în principala companie de telefonie a ţării, în compania de servicii poştale şi de căi ferate, deşi politicienii ar putea întâmpina dificultăţi în cheltuirea banilor obţinuţi în acest fel, scrie Handelsblatt.

Pentru că Germania are relativ puţini clienţi pe segmentul de televiziune prin cablu, s-a sugerat construirea unei reţele optice de ultimă generaţie pentru modernizarea infrastructurii de internet a ţării, însă Deutsche Telekom, principala firmă de telefonie a Germaniei, s-a arătat puţin dispusă să realizeze investiţiile uriaşe necesare.

Politicienii pro-business cer de multă vreme guvernului să intervină şi să finanţeze modernizarea prin vânzarea participaţiilor pe care le mai deţine în foste companii de stat. Privatizarea completă a acestor firme a fost însă blocată de partidul creştin-democrat. Acum, un nou guvern ar putea da undă verde acestor privatizări. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO