Business Internaţional

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume. Galerie FOTO

FOTO

FOTO

Autor: Greta Bogdan

27.06.2015, 15:20 78867

Marina americană se va putea lăuda de la începutul anului 2016 cu cea mai mare şi mai scumpă navă de război din lume, portavionul USS Gerald Ford, care va putea transporta peste 100.000 de tone de încărcătură şi 75 de aeronave, costul total al investiţiei fiind de  13 miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Vasul a avut parte de o serie de îmbunătăţiri ale clasei actuale de portavioane, Nimitz: noua navă de război va fi capabillă sa efectueze cu 25% mai multe lansări aeriene, iar reactoarele nucleare vor produce până la de trei ori mai mai multă energie.

Costurile totale ale navei USS Gerald Ford sunt estimate la 13 miliarde de dolari.

Clasa Ford este concepută pentru a reduce stresul şi aglomerarea în rândul echipajului din marina americană. În prezent, nava dispune doar de 10 pavilioane aflate în serviciu, dar se doreşte suplimentarea acestora pentru a reduce presiunea de pe restul flotei.

Odată lansată, portavionul de clasa Ford va fi cea mai mare navă de război din lume. Aceasta va avea o lungime de 333 de metri şi va putea transporta peste 100.000 de tone de încărcătură. Dimensiunile îi vor permite să găzduiască 4.400 de membri ai echipajului, dar şi peste 75 de aeronave în acelaşi timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO