Business Internaţional

"Nu ne vindem ţara". Islanda respinge cererea unui miliardar chinez de cumpărare a unui teren de 300 km pătraţi

"Nu ne vindem ţara". Islanda respinge cererea unui miliardar chinez de cumpărare a unui teren de 300 km pătraţi

Autor: Adrian Voicu

26.11.2011, 20:26 2055

Guvernul Islandei a respins cererea unui miliardar chinez, Huang Nubo, de a achiziţiona un teren în nordul ţării, argumentând că un astfel de transfer de proprietate ar fi "incompatibil" cu legile ţării, informează Bloomberg.

Guvernul nu îi va permite lui Huang, prin compania sa Beijing Zhongjun Investment Group, să continue achiziţia unui teren de 300 km pătraţi.

Legile Islandei "impun condiţii stricte companiilor care sunt dornice să cumpere sau să folosească proprietăţile islandeze şi este clar că compania respectivă nu îndeplineşte niciunul dintre condiţiile respective", se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne din Islanda.

Huang voia să investească 200 de milioane de dolari pentru construirea unei staţiuni cu hotel, teren de golf şi teren de curse, conform unui articol apărut în publicaţie Hina Dialogue. În septembrie, într-un interviu acordat Bloomberg, Huang a declarat că se află în discuţii pentru preluarea terenului pentru 8,8 milioane de dolari de la un grup de fermieri şi că aşteaptă aprobarea guvernului pentru această tranzacţie.

Forbes estimează averea lui Huang la 1,02 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO