Business Internaţional

Numărul miliardarilor lumii s-a dublat de la criză încoace

Numărul miliardarilor lumii s-a dublat de la criză...

Autor: Daniela Stoican

30.10.2014, 12:32 457

Numărul miliardarilor lumii s-a dublat faţă de perioada crizei financiare, la 1.645 în martie 2014 faţă de 793 în martie 2009, potrivit unui raport al organizaţiei caritabile internaţionale Oxfam, scrie CNBC. Numărul scoate în evidenţă prăpastia din ce în ce mai mare dintre bogaţii şi săracii lumii.

Raportul „Echilibrarea avuţiei: E timpul să punem capăt inegalităţii extreme” arată că cele mai bogate 85 de persoane din lume şi-au majorat la nivel global averea cu 668 milioane de dolari pe zi între 2013 şi 2014, adică cu jumătate de milion de dolari pe minut. În ianuarie Oxfam a dat publicităţii un raport potrivit căruia averea globală a celor mai bogate 85 de persoane din lume este egală cu averea totală a jumătăţii celei mai sărace din populaţia lumii.  

„Departe de a fi un motor de creştere economică, inegalitatea extremă este o barieră în calea prosperităţii pentru cea mai mare parte a populaţiei”, explică Winnie Byanyima, director internaţional executiv al Oxfam.

Oxfam sugerează că o taxă de 1,5% pe averea de peste un miliard de dolari a celor bogaţi ar permite strângerea a 74 miliarde de dolari, venituri anuale suficiente pentru a şcolariza toţii copiii din lume şi pentru a oferi servicii medicale în cele mai sărace ţări ale lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO