Business Internaţional

Numele pe care atacatorul de la Londra l-a primit la naştere este Adrian Russell Ajao

Numele pe care atacatorul de la Londra l-a primit la...

Autor: Raluca Manga

24.03.2017, 15:17 111

Poliţia metropolitană londoneză a anunţat că bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei folosea mai multe presudonime şi că numele pe care l-a primit la naştere este Adrian Russell Ajao, scriu The independent şi CNN.

"L-am numit pe teroristul mort Khalid Masood - acum ştim că numele pe care l-a primit la naştere a fost Adrian Russell Ajao", scrie pe contul de Twitter al Poliţiei metropolitane londoneze.

Pe de altă parte, The Independent scrie că iniţial s-a anunţat că numele de naştere al atacatorului este Adrian Elms, fiul al lui Janet Elms. Daily Mail scrie că mama sa Janet s-a căsătorit cu Phillip Ajao în comitatul West Sussex când acesta era copil.

Întrebat despre posibila sa convertire la islam şi procesul de radicalizare care a urmat, Mark Rowley, ofiţer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard, a spus: "În mod clar aceasta este principala linie pe care o urmărim în anchetă, este ceea ce l-a condus pe el la radicalizare, dacă acest lucru s-a produs prin influenţa exercitată de o comunitate, prin influenţa din străinătate sau prin propagandă online".

El a făcut apel la oricine l-a cunoscut pe "Masood" sau cei care ştiau despre acţiunile lui recente să contacteze Poliţia.

Joi după-amiază, Poliţia metropolitană londoneză (Scotland Yard) anunţa că bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei se numeşte Khalid Masood, un islamist care a fost la un moment dat în atenţia serviciilor secrete.

"Khalid Masood, care avea 52 de ani, s-a născut în Kent pe 25 decembrie 1964, iar anchetatorii cred că în ultima perioadă a trăit în regiunea Midlands Vest. Khalid Masood a utilizat mai multe pseudonime", a comunicat Scotland Yard.

Potrivit presei britanice, serviciile secrete l-au monitorizat la un moment dat pe islamist, dar acesta nu fusese considerat periculos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO