Business Internaţional

O bancă din Rusia ar putea cumpăra ceea ce a mai rămas din CorpBank, care a adus sistemul bancar bulgar în pragul crizei

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

21.10.2014, 00:03 415

Rossiyskiy Kredit Bank vrea să achiziţioneze în întregime banca bulgărească Victoria, fosta divizie Credit Agricole Bulgaria a grupului bancar Corporate Commercial Bank (CorpBank) care a fost desfiinţat de autorităţi după un scandal cu tente politice şi de corupţie în urma căruia sistemul bancar bulgăresc a ajuns în pragul crizei, potrivit agenţiei Novinite.

Presa bulgărească scrie că pe 17 octombrie banca rusească Rossiyskiy Kredit a transmis ministerului de finanţe din Bulgaria şi Băncii Naţionale o scrisoare de intenţie în care şi-a exprimat disponibilitatea de a iniţia procedurile şi negocierile pentru achiziţionarea băncii Victoria şi de a prezenta garanţii pentru aceste intenţii.

Scrisoarea a fost însoţită de mai multe documente, inclusiv referitoare la situaţia financiară a companiei.

Banca şi-a prezentat, de asemenea, planurile de investiţii pe termen lung pentru sectorul financiar bulgăresc.

“Avem interese consistente şi pe termen lung în piaţa bancară şi de capital a Bulgariei şi sperăm foarte mult să avem oportunitatea de a fi unul dintre participanţi”, se arată în scrisoarea de intenţie a Rossiyskiy Kredit Bank. Banca a fost înfiinţată în 1990 ca bancă de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO