Business Internaţional

O companie din Bosnia şi Herţegovina a reuşit să oprească fabricile Volkswagen

O companie din Bosnia şi Herţegovina a reuşit să...

Autor: Ştefan Stan

23.08.2016, 10:29 1642

Cel mai mare producător european de maşini a suspendat producţia de Golf luni, după cinci zile de confruntări cu Prevent Group, o companie din Sarajevo controlată de una dintre cele mai bogate familii bosniace. Prevent, cel mai mare exportator din Bosnia, are peste 13.000 de angajaţi în 36 de locaţii din jurul lumii, şi produce de la scaune de maşini până la haine şi interioare pentru yacht-uri de lux.

Două subsidiare ale Prevent au încetat livrarea de componente pentru Volkswagen după ce producătorul german a anulat un nou contract şi a refuzat să ramburseze banii cheltuiţi pentru onorarea comenzii.

În timp ce Volkswagen este cunoscută pentru folosirea puterii de cumpărare pentru a se impune în faţa furnizorilor, Prevent este primul care răspunde prin oprirea livrărilor.

Discuţiile între cele două companii încă sunt în curs după mai bine de 18 ore, în condiţiile în care unele puncte s-au dovedit dificil de rezolvat, potrivit purtătorilor de cuvânt ai celor două companii.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO