Business Internaţional

O firmă de arhitectură australiană a proiectat o casă “agăţată” de o stâncă. GALERIE FOTO

O firmă de arhitectură australiană a proiectat o casă...

Autor: Luciana Georgescu

13.09.2014, 17:06 2314

O firmă australiană de arhitectură, Modscape, a proiectat o casă “agăţată” de o stâncă abruptă, care oferă privelişti inedite cu oceanul, însă care nu este recomandată persoanelor care au rău de înălţimi sau frică de apă, scrie BBC News.

Casa include trei dormitoare, o sufragerie modernă, un loc de parcare pentru maşină, o baie, un spa în aer liber şi o zonă pentru grătar la etajul inferior. Designul din interior este minimalist şi concentrează atenţia vizitatorilor pe priveliştile oferite de ocean.

Proiectul a fost conceput la cererea unui cuplu, care a rugat arhitecţii de la Modscape să proiecteze o casă de vacanţă pe o porţiune periculoasă de pe Coasta Victoria, SUA.

Casa, susţinută prin intermediul unor stâlpi de oţel, este compusă din cinci module, conectate între ele printr-un lift.

 

"Oamenii cred că singurele locuinţe sigure sunt casele care au fundaţia în pământ, însă construcţiile plutitoare, sub apă sau hotelurile de gheaţă au început să devină un trend", a spus Maxwell Hutchinson, fost preşedinte al Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici.

“O astfel de locuinţă este foarte scumpă pentru că industria construcţiilor respinge orice este ieşit din comun”, a adăugat Hutchinson. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO