Business Internaţional

O fostă secretară a unui director din HP a fost trimisă la închisoare după ce a cheltuit pe micile ei ”plăceri” peste 1 mil.$ din banii companiei. Ultima ispravă: o vacanţă la spa de 100.000 de dolari

O fostă secretară a unui director din HP a fost...

Autor: Alexandra Marcu

30.08.2015, 00:00 4484

O fostă secretară a unui executiv din HP şi-a decontat din banii companiei vacanţa de 100.000 de dolari şi a fost condamnată la 21 de luni de închisoare. Femeia şi-a recunoscut fapta şi a spus că a folosit aproape 1 milion de dolari din fondurile companiei, conform Business Insider.

În urma sentinţei, fosta secretară trebuie să restituie 954.000 de dolari, câte 3.000 în fiecare lună, conform publicaţiei The San Diego Union Tribune.

Holli Dawn Coulman şi-a recunoscut fapta anul trecut, a relatat Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru canalele de presă.

Ea a lucrat în compania HP din anul 2000 până în luna mai a anului 2012. Una dintre atribuţiile sale era să administreze cardurile de credit ale corporatiştilor. Cardurile acestora erau folosite de ei pentru a-şi plăti cheltuielile de serviciu.

Coulman a fost acuzată de folosirea cardurilor pentru a-şi finanţa stilul de viaţă extravagant.

Femeia a cheltuit banii achiziţionându-şi mai multe bunuri de la magazinele Apple, dar şi de la firmele Neiman Marcus sau Nordstrom's.                                                                                                   

Peste 100.000 de dolari au fost cheltuiţi în La Costa Resort Spa, peste 43.000 de dolari la Lodge şi la Casa Palmero în Pebble Beach.

Dawn Coulman şi-a plătit din banii firmei şi deplasările în Hawaii şi Europa.

Din declaraţiile Biroului Federal de Investigaţii (FBI) reiese că fosta secretară a folosit cardurile companiei pentru a-i finanţa afacerea fratelui său cu mai mult de 350.000 de dolari.

Când administratorii HP au început să pună întrebări cu privire la cheltuielile firmei, Holli Coulman şi-a şters toate e-mail-urile, a falsificat chitanţe şi i-a trimis mesaje şefului ei spunându-i că au fost autorizate toate plăţile făcute.

Ea a fost concediată de la HP, conform The Union Tribune, iar apoi a fost datăa fară şi de la următorul ei loc de muncă după ce frada sa a ieşit la iveală.

Coulman a scris o scrisoare în care îşi exprimă părerea de rău pentru acţinile sale şi a spus că este foarte speriată de faptul că va merge în închisoare, dar e conştientă că toate acţiunile ei au anumite consecinţe.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO