Business Internaţional

O fostă studentă din SUA şi-a scos la vânzare diploma de licenţă pentru 50.000 de dolari, ca să îşi poată plăti datoriile

O fostă studentă din SUA şi-a scos la vânzare diploma...

Autor: Greta Bogdan

06.09.2015, 09:14 44161

O absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Stat din Florida şi-a propus să scape de datoriile din studenţie într-un mod inedit. Tânăra vrea săîşi vândă” experienţa universitară şi a ales să posteze un anunţ pe site-ul american eBay, unde a scris că îşi vinde diploma şi “experienţa universitară” pentru 50.000 de dolari, scrie Mashable.

Stephanie Ritter s-a înscris la facultate în 2007 şi şi-a terminat studiile în 2011, iar acum a lansat în online un mesaj sarcastic, în semn de protest, făcând referire la faptul că diploma ei este “un brand nou”, care “nu a ajutat-o niciodată să obţină o slujbă”.

Într-un interviu acordat unei publicaţii americane, ea a explicat că nu a reuşit să aibă un job de când a absolvit facultatea şi că acum are nevoie de o soluţie pentru a şterge datoria de 40.000 de dolari, pe care a împrumutat-o pentru a-şi completa studiile.

“Fac aceleaşi lucruri şi probabil sunt plătită precum cei care au renunţat la jumătatea drumului la facultate, cu excepţia faptului că eu încă am o datorie de 40.000 de dolari, iar ei nu”, mai spune fosta studentă.

În descrierea anunţului de pe eBay, Stephanie Ritter a mai scris: “De ce să-ţi iroseşti patru ani din viaţă mergând la o facultate de stat, pentru o bucată de hârtie pe care o poţi cumpăra de la mine? Am absolvit Universitatea de Stat din Florida în 2011 şi trebuie să îmi folosesc diploma, aşa că economiseşte-ţi timpul şi cumpără această diplomă”. Pe lângă asta, tânăra mai pune la vânzare un joc de baseball sau fotbal, chiar şi accesul la albumul său de pe Facebook din facultate. 

Cei interesaţi au timp să intre pe site până pe 23 septembrie pentru a-i cumpăra tinerei “experienţa”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO