Business Internaţional

O nouă criză politică în Italia după alegerile de duminică: Cine să conducă noul guvern

O nouă criză politică în Italia după alegerile de...

Autor: Dragoş Dinu

05.03.2018, 19:37 154

Rezultatul indecis al alegerilor din Italia, care nu a dat un câştigător clar, a trimis din nou „cizma italiană” într-o criză politică, care a lovit imediat piaţa financiară din peninsulă. În acest timp, partidele populiste şi-au revendicat dreptul de a conduce următoarea guvernare, potrivit Bloomberg.

Coaliţia de centru-dreapta condusă de Silvio Berlusconi, care la la 81 de ani îşi trăieşte a treia viaţă, a câştigat cele mai multe voturi. După ce au fost numărate 98% din voturi, coaliţia de centru-dreapta a înregistrat 37,3% din voturi pentru Camera Deputaţilor. În cadrul blocului politic, Liga a înregistrat 17,6% şi partidul Forza Italia al lui Berlusconi 14,1%. Mişcarea Celor Cinci Stele a fost cel mai votat partid, cu 32,4% din voturi. 

„Centru-dreapta este o coaliţie care a câştigat, este coaliţia care poate guverna”, a declarat Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului. Două ore mai târziu, Luigi Di Maio, cel mai tânăr vice-preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul Italiei din toate timpurile şi liderul partidului de drepta M5S (n.r – Mişcarea 5 stele), a spus că M5S are dreptul de a conduce, iar Matteo Salvini nu are voturile necesare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO