Business Internaţional

O nouă criză subprime americană: defaulturile pe credite auto cresc puternic

O nouă criză subprime americană: defaulturile pe...

Autor: Catalina Apostoiu

19.07.2017, 00:00 674
La un deceniu după criza creditelor ipotecare subprime, industria financiară îmbrăţişează un alt tip de datorii subprime: creditele auto, scrie Bloomberg. Iar, ca şi ultima dată, riscurile se întind pentru că aceste credite sunt combinate în titluri vândute investitorilor la nivel mondial. Creditele auto subprime nu sunt ceva nou şi nimeni nu sugerează că acestea vor reprezenta sursa următoarei crize.

Şi totuşi, de la Marea Recesiune, business-ul pe acest segment a explodat. În 2009 au fost vândute titluri bazate pe credite auto subprime de 2,5 miliarde de dolari. În 2016, nivelul acestor vânzări s-a ridicat la 26 miliarde de dolari, peste nivelurile medii ante-criză, potrivit Wells Fargo. Pentru investitori, atracţia acestor titluri este clară, acestea putând oferi randamente de până la 5%. Nu poate părea mult, dar într-o lume a dobânzilor ultra-mici, nivelul reprezintă peste triplul randamentului adus de titlurile de trezorerie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO