Business Internaţional

O singură tastă greşită şi a blocat 280 de milioane de dolari: Cineva a şters o linie de cod într-un popular portofel electronic şi a blocat ethereum în valoare de 280 de milioane de dolari

O singură tastă greşită şi a blocat 280 de milioane...

Autor: Alex Ciutacu

08.11.2017, 12:59 1732

Un utilizator încă neidentificat a blocat accesul la cele mai recente portofele de cryptomonede create prin intermediul Parity Technologies, după ce a şters toate codurile de acces necesare. Portofelul conţinea cryptomonede ethereum în valoare de aproape 280 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.


Blocajul afectează toate portofelele de tip „multi-sig” create prin intermediul Parity Technologies, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de portofele pentru cryptomonede, care au fost generate după data de 20 iulie.


Portofelele de tip multi-sig (n. red: eng. Multiple signature – semnătură multiplă) sunt populare printre start-up-urile de cryptomonedă şi alte grupuri deoarece este nevoie de semnătura a mai multe persoane desemnate pentru a avea acces la portofel. Este o metodă de precauţie pentru cazul în care un angajat încearcă să fure cryptomonede.


Din acest motiv, este o metodă pe care mulţi o aleg pentru a stoca cryptomonedele strânse în ICO ( Initial Coin Offering) – o nouă tehnică de strângere de fonduri utilizată de companii în spaţiul blockchain, în care investitorii schimbă cryptomonede precum ethereum sau bitcoin, pentru cryptomonede noi create de companii.


Este neclar exact cât de multe cryptomonede au dispărut din cauza acestei erori, dar anumite bloguri specializate în domeniu susţin că portofelele companiei Parity reprezintă 20% din întreaga reţea Ethereum.


Cercetători familiarizaţi cu domeniul au estimat că eroarea a blocat ethereum în valoare de 280 de milioane de dolari, incluzând 90 de milioane de dolari care eu fost strânşi de Gavin Woods, fondatorul Parity.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO