Business Internaţional

Obama: dezastrul din Golf va avea un impact la fel de grav ca atentatele din 11 septembrie

Obama: dezastrul petrolier din Golf va avea acelaşi impact asupra spiritului american ca atentatele din 11 septembrie
14.06.2010, 16:30 31

Preşedintele american Barack Obama declarat luni că impactulscurgerii petroliere din Golful Mexic va avea asupra SUA acelaşiimpact ca atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, scrieBBC.

Într-un interviu acordat publicaţiei online Politico şeful destat a spus că dezastrul va "modela felul în care abordăm problemamediului pentru mulţi ani de acum înainte".

Compania BP a plasat la începutul lunii un capac de colectare peconducta care s-a rupt în urmă accidentului din luna aprilie, şi seestimeză că recuperează circa 15.000 de barili pe zi. Conformdatelor disponibile inainte de operaţiune, circa 40.000 de barilise scurgeau zilnic în ocean.

Obama a spus că dezastrul ecologic va avea un impact îndelungatasupra politcilor de mediu. "În acelasi fel în care perspectivanoastră asupra politicii externe s-a schimbat după 11 septembrie,cred că acest dezastru va modela felul în care vom aborda mediul şienergia pentru mulţi ani de acum înainte", a spus Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO