Obama va merge la Londra pentru a-i îndemna pe britanici să voteze pentru rămânerea în UE

13 mar 2016 Autor: Raluca Manga

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va efectua în aprilie o vizită la Londra, şi îi va îndemna pe britanici să voteze în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană la referendumul din iunie, informează publicaţia The Independent, citată de Le Figaro.

Majoritatea sondajelor de opinie arată că electoratul este împărţit în ceea ce priveşte o eventuală ieşirie a Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar multe persoane sunt încă indecise.

Barack Obama a cerut anterior Marii Britanii să rămână în blocul comunitar.

Preşedintele american trebuie să ajungă la un târg de tehnologie în Germania la finalul lunii aprilie, iar o sursă a declarat pentru The Independent că acesta va profita de ocazie pentru a efectua, de asemenea, o vizită la Londra în acea perioadă.

"Ar fi destul de şocant dacă acesta nu ar cere alegătorilor să rămână în Uniunea Europeană", a mai informat sursa, citată duminică de publicaţia The Independent.

Casa Albă a refuzat să ofere comentarii privind această informaţie, iar biroul premierului David Cameron nu a transmis, de asemenea, un comentariu pe loc, după ce a fost contactat de Reuters.

 
Cuvinte cheie:
OBAMA
, UE
, REFERENDUM
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide