Business Internaţional

​Obligaţiunile greceşti, la cel mai ridicat nivel de la criză după îmbunătăţirea ratingului ţării

​Obligaţiunile greceşti, la cel mai ridicat nivel de...

Autor: Catalina Apostoiu

27.06.2017, 12:34 84

Poate că pentru Grecia ieşirea din criză este încă departe, însă lucrurile par că încep să se îndrepte după ce creditorii ţării au ajuns la un acord de deblocare a următoarei faze a programului de bailout pentru a ajuta ţara să evite defaultul, scrie Financial Times.

Preţurile puţinelor obligaţiuni tranzacţionate public ale guvernului grec au atins cel mai ridicat nivel din ultimii peste şapte ani după ce acordul încheiat cu creditorii a determinat agenţia de rating Moody’s să îmbunătăţească ratingul de credit al Greciei şi să semnalizeze perspective pozitive. Moody’s a îmbunătăţit ratingul de credit al Greciei la Caa2 cu perspectivă pozitivă la sfârşitul săptămânii trecute, considerând acordul cu creditorii drept un “semnal pozitiv”.

Agenţia a fost de asemenea încurajată de poziţia fiscală mai solidă a guvernului grec şi de semnalele de stabilizare a economiei. Potrivit agenţiei, economia greacă va avansa în următorii cel puţin doi ani, în timp ce raportul datorii/PIB se va stabiliza la 179% în 2017 înainte de a începe să scadă anul viitor. Totuşi, Moody’s a avertizat că ţara este încă departe de redresare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO