Business Internaţional

Oficial francez: Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă

Oficial francez: Franţa îşi doreşte o Germanie...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

20.11.2017, 14:28 50

"Pentru Germania şi pentru Europa, vrem ca principalul nostru partener să fie stabil şi puternic şi să progresăm împreună", a afirmat oficialul.

"Acest lucru pur şi simplu reatribuie Franţei nevoia de a face propuneri, de a prelua iniţiativa, de a lucra la un proiect european ambiţios pe care îl vom implementa împreună cu partenerul nostru german", a adăugat sursa citată.

În Germania, eforturile de a forma o coaliţie din trei partide care să conducă guvernul au eşuat, a anunţat luni cancelarul german Angela Merkel.

"Nu este în interesul nostru ca situaţia să devină tensionată", a declarat preşedintele francez, Emmanuel Macron, care a discutat cu Angela Merkel duminică, potrivit The Local.

Emmanuel Macron, care a fost ales preşedinte în luna mai, aştepta formarea unui guvern german care să fie dispus să înceapă discuţiile despre reformarea Uniunii Europene şi a zonei euro. Franţa şi Germania, care sunt cele mai mari economii din zona euro, sunt considerate "motorul" proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO