Business Internaţional

Oficial rus: Moscova şi-a dorit mereu normalizarea relaţiilor cu Statele Unite

Oficial rus: Moscova şi-a dorit mereu normalizarea...

Autor: Marian Avram, Mediafax

14.09.2017, 06:11 50

”Moscova a susţinut în mod sistematic reluarea dialogului, schimbul de opinii şi încercările de a găsi soluţii commune. Dar, din păcate, nu am găsit reciprocitate”, a afirmat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că propunerile Rusiei pentru normalizarea relaţiilor au fost făcute pe canale diplomatice.

Contrar aşteptărilor, relaţiile dintre Washington şi Moscova s-au degradat considerabil de când Donald Trump a fost instalat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Recent, Administraţia Donald Trump a cerut Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi alte două anexe ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate". În plus, luna trecută Congresul SUA a adoptat un nou pachet de sancţiuni impuse Rusiei.

Ca reacţie la noile sancţiuni adoptate de Congresul SUA, Rusia a anunţat că Statele Unite au termen până la 1 septembrie să reducă personalul diplomatic de pe teritoriul rus până la 455 de persoane, nivelul angajaţilor misiunilor ruse din SUA după ce Administraţia Barack Obama a expulzat 35 de ruşi în decembrie 2016. În momentul expulzării celor 35 de diplomaţi ruşi din cauza ingerinţelor Moscovei în scrutinul prezidenţial american, Vladimir Putin nu a adoptat măsuri simetrice, anunţând că aştepta abordarea noului preşedinte american, Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO