Oficial rus: Moscova şi-a dorit mereu normalizarea relaţiilor cu Statele Unite

14 sep 2017 Autori: Marian Avram , Mediafax

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale din Rusia, a afirmat, joi, că Moscova a propus un plan Statelor Unite pentru normalizarea relaţiilor şi pentru restabilirea legăturilor diplomatice încă din primele săptămâni ale mandatului lui Donald Trump, informează CNN.

”Moscova a susţinut în mod sistematic reluarea dialogului, schimbul de opinii şi încercările de a găsi soluţii commune. Dar, din păcate, nu am găsit reciprocitate”, a afirmat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că propunerile Rusiei pentru normalizarea relaţiilor au fost făcute pe canale diplomatice.

Contrar aşteptărilor, relaţiile dintre Washington şi Moscova s-au degradat considerabil de când Donald Trump a fost instalat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Recent, Administraţia Donald Trump a cerut Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi alte două anexe ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate". În plus, luna trecută Congresul SUA a adoptat un nou pachet de sancţiuni impuse Rusiei.

Ca reacţie la noile sancţiuni adoptate de Congresul SUA, Rusia a anunţat că Statele Unite au termen până la 1 septembrie să reducă personalul diplomatic de pe teritoriul rus până la 455 de persoane, nivelul angajaţilor misiunilor ruse din SUA după ce Administraţia Barack Obama a expulzat 35 de ruşi în decembrie 2016. În momentul expulzării celor 35 de diplomaţi ruşi din cauza ingerinţelor Moscovei în scrutinul prezidenţial american, Vladimir Putin nu a adoptat măsuri simetrice, anunţând că aştepta abordarea noului preşedinte american, Donald Trump.

 
Cuvinte cheie:
RUSIA
, SUA
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide