Business Internaţional

Oficial UE: Marea Britanie trebuie să renunţe la "gândirea soluţiilor magice" în negocierile pe tema Brexit

Oficial UE: Marea Britanie trebuie să renunţe la...

Autor: Mediafax

25.08.2017, 20:12 173

Guvernul Theresa May a prezentat miercuri un plan de soluţionare a problemei Irlandei de Nord în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Guvernul de la Londra sugerează instalarea unor sisteme electronice de-a lungul frontierei Irlandei de Nord cu Irlanda, pentru evitarea verificărilor directe. Partidul Laburist (centru-stânga, de opoziţie) a catalogat ideea drept "frontiera fantastică".

Problema frontierei Marii Britanii cu Irlanda riscă să afecteze procesul de pace din Irlanda de Nord după Brexit.

Planul Guvernului britanic a fost ironizat şi de un oficial european de rang înalt. "Decizia de ieşire din UE a fost a Marii Britanii, nu a Irlandei, nici a Uniunii Europene. Marea Britanie trebuie să asume responsabilitatea. Vedem un plan britanic specific gândirii soluţiilor magice în legătură cu funcţionarea frontierei. Planul britanic este bun la nivelul aspiraţiilor, dar nu are soluţii funcţionale", a declarat oficialul UE pentru cotidianul britanic The Independent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO