Business Internaţional

Oficialii ruşi avertizează: Moscova nu va amâna să răspundă la noile sancţiuni impuse de Statele Unite

Oficialii ruşi avertizează: Moscova nu va amâna să...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

16.04.2018, 12:24 176

Afirmaţiile lui Riabkov reprezintă un răspuns la afirmaţiile ambasadorului american la ONU, Nikki Haley, care a declarat că SUA va impune un nou set de sancţiuni Rusiei , în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din oraşul sirian Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Riabkov a adăugat că Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei ar putea să ofere Kremlinului posibilitatea de a restricţiona importuri din SUA, relatează agenţia RIA.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat săptămâna trecută sancţiuni care vizează şapte oameni de afaceri ruşi, 12 companii aflate sub controlul acestora şi 17 oficiali guvernamentali de la Moscova. Noile sancţiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar şi energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Washingtonului contra Moscovei din cauza presupuselor infgerinţe în scrutinul prezidenţial american din 2017.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noile sancţiuni împotriva Rusiei sunt motivate de sprijinul oferit de Moscova regimului condus de Bashar al-Assad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO