Business Internaţional

Oficialii ruşi vor recunoaşte alegerile legislative de duminică din Ucraina

Oficialii ruşi vor recunoaşte alegerile legislative de...

Autor: Anna Primac

24.10.2014, 09:16 304

"Vom recunoaşte aceste alegeri, nu vă faceţi griji", a dat asigurări Ivanov, referindu-se la scrutinul legislativ de duminică.

"Vrem ca Ucraina să se dezvolte într-un mod civilizat şi să nu fie un stat inamic faţă de Rusia", a subliniat el.

De asemenea, Ivanov a adăugat că alegerile "prezidenţiale şi legislative" din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk ar putea contribui la "stabilizarea" situaţiei din Ucraina.

"După părerea mea, aceste alegeri sunt necesare, deoarece formaţiunile din estul Ucrainei trebuie să aibă lideri aleşi de populaţie", a declarat şeful administraţiei de la Kremlin.

Preşedintele prooccidental Petro Poroşenko, ales în mai după îndepărtarea de la putere a regimului prorus, a convocat alegeri legislative anticipate pentru consolidarea puterii sale şi reînnoirea Adunării care include foşti aliaţi ai lui Viktor Ianukovici, acuzaţi că susţin separatiştii proruşi în est, unde conflictul armat a provocat peste 3.700 de morţi în şase luni. Aceste alegeri urmează să se desfăşoare duminică.

La rândul lor, rebelii proruşi din estul Ucrainei au anunţat desfăşurarea alegerilor "prezidenţiale şi legislative" la 2 noiembrie în republicile populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO