Business Internaţional

Olanda le cere cetăţenlor săi din Turcia să dea dovadă de prudenţă

Olanda le cere cetăţenlor săi din Turcia să dea...

Autor: Raluca Manga

13.03.2017, 13:24 167

"Din data de 11 martie, există tensiuni diplomatice între Turcia şi Olanda", a anunţat Ministerul olandez de Externe. "Fiţi vigilenţi şi evitaţi adunările şi locurile forrte frecventate", a mai transmis acesta.

Peste o mie de protestatari care s-au adunat în faţa Consulatului Turciei de la Rotterdam, după ce ministrul turc al Familiei a fost împiedicat să între în instituţie şi apoi escortat la graniţa cu Germania. Oficialul turc a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

Atunci când a ajuns, autorităţile olandeze nu i-au dat voie să intre în Consulat. Potrivit AFP, Poliţia a închis strada pe care se află Consulatul, invocând "informaţii potrivit cărora un anumit număr de persoane intenţionează să se adune acolo".
Kaya a fost condusă la graniţa cu Germania de către poliţişti, a declarat premierul olandez, Mark Rutte, duminică dimineaţa.

Poliţia olandeză a folosit tunuri de apă şi câini pentru a dispersa sutele de protestatari care fluturau steagul Turciei în faţa Consulatului de la Rotterdam. Unii manifestanţi au aruncat cu sticle şi pietre, iar câţiva dintre ei au fost loviţi de forţele de ordine cu bastoane, a declarat un martor Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO