Business Internaţional

Olli Rehn: Default-ul Greciei ar avea costuri dramatice pentru întreaga lume

Olli Rehn: Default-ul Greciei ar avea costuri dramatice pentru întreaga lume

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

14.09.2011, 14:15 1614

Default-ul (incapacitatea de plată) Greciei sau ieşirea din zona euro ar avea costuri dramatice pentru statul elen, pentru regiune şi economia mondială, a declarat miercuri comisarul pentru Afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, transmite Reuters.

Rehn a afirmat în Parlamentul European că obligaţiunile zonei euro vor fi introduse numai dacă vor fi însoţite de o supraveghere fiscală mai strictă a celor 17 state membre.

"Permiteţi-mi să spun o vorbă celor care sugerează că Greciei i-ar fi mai bine în afara zonei euro. Sunt în dezacord total cu aceştia. Greciei şi zonei euro nu i-ar fi mai bine", a spus Rehn.

Ce se întâmplă în cazul unui "default controlat"

El a arătat că, indiferent din ce direcţie ai privi, este absolut sigur că default-ul sau ieşirea Greciei din zona euro ar avea costuri economice, sociale şi politice dramatice, nu doar pentru statul elen, dar şi pentru ceilalţi membri ai uniunii monetare şi ai UE, precum şi pentru partenerii globali.

Rehn a adăugat că criza datoriilor suverane, care durează de aproape doi ani, are impact asupra economiei reale, cu "presiuni extreme" asupra creşterii şi pieţei muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO