Business Internaţional

OMV şi Vermilion, interesate de vânzarea de un miliard de dolari a activelor Shell din Noua Zeelandă

OMV şi Vermilion, interesate de vânzarea de un miliard...

Autor: Anca Olteanu

23.06.2017, 14:07 67

Vermilion a discutat cu potenţiali parteneri financiari pentru a licita împreună pentru activele Shell din două perimetre gaziere, a declarat o sursă pentru Bloomberg.

Companii energetice locale mai mici, inclusiv Greymouth Petroleum, iau în considerare să formeze echipe cu alţi investitori pentru a licita împreună, potrivit surselor. Vânzarea activelor ar putea valora până la un miliard de dolari, au mai spus sursele Bloomberg.

Shell şi consulanţii JPMorgan Chase & Co. au cerut companiilor să depună oferte preliminare până luna viitoare. Compania se aşteaptă să aleagă un câştigător până la finalul anului, potrivit surselor.

La începutul lunii, compania a anunţat vânzarea de perimetre gaziere în Thailanda şi Marea Nordului în valoare de 4,7 miliarde de dolari.

Discuţiile sunt încă la început, aşa că nu există o siguranţă că solicitanţii vor depune oferte preliminare, au menţionat sursele.

Shell a anunţat, în aprlie, că va vinde jumătate din activele din perimetrul gazier din Kapuni partenerului de joint-venture Todd Energy. Compania a fost de acord să cumpere participaţia pe care Todd o deţinea în compania care controla alte două perimetre gaziere. Shell a anunţat că va analiza opţiuni de vânzare pentru activele rămase: participaţia de 84% din perimetrul Maui şi participaţia de 48% din perimetrul Pohokura.

OMV, producătorul de petrol cu sediul în Viena, deţine participaţii minoritare în ambele perimetre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO