Business Internaţional

Oracle, dată în judecată de guvernul american pentru fraudă

01.08.2010, 17:05 27

Compania Oracle a fost dată în judecată de departamentul dejustiţie al guvernului american, oficialii de la Washington acuzândproducătorul de software de fraudă în relaţie cu un contract de maimulte milioane de dolari semnat cu guvernul, informează CNET.

Guvernul acuză Oracle că mai multe instituţii de stat, inclusivDepartamentul de stat, Departamentul Energiei şi DepartamentulJustiţiei, au fost înşelate în privinţa preţurilor produselorcompaniei, acestea fiind "mult mai dezavantajoase" decât celepracticate în relaţie cu clienţii privaţi.

Conform acuzaţiilor, instituţiile de stat ar fi menţionat încontractele semnate cu Oracle în perioada 1998-2006 că producătorulde software le va anunţa în momentul în care compania va facediscounturi pentru companiile private şi că va oferi discounturiasemănătoare şi instituţiilor publice.

Oracle este acuzată ca a minţit în privinţa practicilor salecomerciale, fraudând astfel SUA.

"Avem acuzaţii serioase legate de un contractor guvernamental aacţionat incorect în relaţia cu SUA", a declarat Tony West,procuror general adjunct la divizia civilă din cadrulDepartamentului Justiţiei. "Când contractorii prezintă eronatpracticile de afaceri cu guvernul, contribuabilii suferă", a maispus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO