Business Internaţional

"Oracolul" Bill Gates a prezis în 1999 cum va arăta societatea. Cât de aproape crezi că a fost de ceea ce se întâmplă astăzi?

"Oracolul" Bill Gates a prezis în 1999 cum va arăta...

Autor: Alex Ciutacu

09.07.2017, 13:01 1602

În cartea sa din anul 1999 intitulată „Business@the Speed of Thought”, Bill Gates a făcut o serie de predicţii pentru viitor care au fost controversate la vremea respectivă, potrivit Business Insider.

1. Device-uri mobile

Bill Gates: „Oamenii vor ţine după ei device-uri mici care le vor permite să rămână mereu în contact unul cu altul şi să facă business electronic oriunde ar fi. Vor avea posibilitatea să verifice ştirile, curse de avion în care şi-au rezervat locul, să rămână la curent cu informaţiile financiare în orice moment, şi să facă aproape orice altceva cu aceste device-uri”

Astăzi: Smartphone-urile şi smartwatch-urile fac posibil tot ceea ce a prevăzut Bill Gates.

2. Servicii online

Bill Gates: „Oamenii îşi vor plăti facturile, îşi for gestiona finanţele personale şi vor comunica cu doctorii lor mai rapid, totul prin internet.”

Astăzi: În toată lumea există platforme online în care poţi discuta cu medici specializaţi. Poţi de asemenea împrumuta bani online şi tot mai multe bănci dezvoltă servicii de mobile banking.

3. Social media

Bill Gates: „Platformele online pentru familie şi prieteni vor fi ceva comun unde va exista posibilitatea de conversaţie şi de a planifica evenimente împreună.”

Astăzi: Două miliarde de oameni folosesc deja Facebook. Există de asemenea Snapchat, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger, pe lângă toate celelalte reţele sociale care sunt în dezvoltare.

4. Reclame inteligente

Bill Gates: „Device-urile vor fi dotate cu un sistem de a oferi reclame în mod inteligent. Vor şti trendurile de cumpărare şi vor afişa reclame personalizate pe preferinţele clienţilor.”

Astăzi: Reclamele care apar, spre exemplu, pe Facebook sau pe Google sunt reclame cu o ţintă specifică. Toate site-urile accesate reţin prin cookie-uri care sunt preferinţele consumatorilor, încrucişând domeniile de interes.

5. Recrutare online

Bill Gates: „ Oamenii care îşi caută un loc de muncă vor putea găsi angajatori prin intermediul internetului, doar prin declararea intereselor, nevoilor şi abilităţilor deţinute”

Astăzi: LinkedIn, e-jobs şi alte zeci de platforme oferă oportunitatea de a găsi un loc de muncă. De asemenea şi angajatorii pot găsi potenţiali viitori angajaţi prin intermediul mediului online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO