Business Internaţional

Orange Elveţia va fi cumpărată de un miliardar francez pentru 2,3 miliarde de euro

Orange Elveţia va fi cumpărată de un miliardar francez...

Autor: Luiza Chiroiu

18.12.2014, 16:18 219

Orange Elveţia este deţinută de Matterhorn Mobile, companie controlată indirect de un grup de fonduri al firmei de investiţii Apax din Marea Britanie, şi are 2,1 milioane de clienţi.

Cumpărătorul Orange Elveţia, Niel, este al optulea cel mai bogat om de afaceri din Franţa, potrivit Forbes, şi va deţine compania prin holdingul NJJ Capital.

"De când Apax a cumpărat Orange Elveţia, am urmărit îndeaproape dezvoltarea companiei. În calitate de nou proprietar al companiei, NJJ Capital va asigura continuitatea serviciilor către clienţii din Elveţia", a declarat Niel.

Niel deţine în Franţa Free Mobile, companie din domeniul telecomunicaţiilor şi are o avere estimată de Forbes la 8,1 miliarde de dolari. Anul trecul, omul de afaceri a ocupat locul 179 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni la nivel mondial, iar în prezent se clasează pe locul 162.

În 2012, un grup de fonduri sfătuit de Apax a cumpărat Orange Elveţia de la compania mamă Orange pentru 1,6 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO