Business Internaţional

Oraşele care ar putea beneficia de pe urma Brexitului

Oraşele care ar putea beneficia de pe urma Brexitului

Autor: Ştefan Stan

27.06.2016, 16:02 2033

Cea mai mare parte a votanţilor britanici nu au fost convişi de avertismentele băncilor internaţioanle şi ale FMI, nici de politicieni şi oameni de afaceri şi au votat ieşirea Marii Britanii din UE.

Acum Regatul Unit trebuie să negocieze termenii de exit, un proces care ar putea dura doi ani de când secesiunea este declanşată. Joburile din bănci sunt puse în faţa celui mai mare risc, în special cele de sub incidenţa MiFID II – adică a regulilor europene care acoperă totul de la produse derivative până la preţul obligaţiunilor.

Parisul deja este un hub major pentru banca londoneză HSBC, cea mai mare bancă europeană. Frankfurt este al doilea centru financiar al Europei.Dublin a oferit bancherilor exilaţi din Anglia o limbă şi un sistem legal asemănător, iar Amsterdam şi Luxemburg sunt doi pretendenţi care urcă rapid. Şi toţi sunt doritori să profite de pe urma unor eventuale mutări ale instituţiilor financiare.

"Dublin, Frankfurt şi Paris cel mai probabil vor beneficia de pe urma Brexitului", a spus Joerg Rocholl, preşedintele ESMT Berlin Business School.

Nu se vor înregistra exoduri doar din Londra. Băncile au economisit bani deschinzându-şi sedi în locuri din Anglia. Spre exemplu în Bournemouth, JPMorgan Chase are peste 4.000 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO