Business Internaţional

Oraşele germane deplâng pierderea taxelor plătite de VW

Oraşele germane deplâng pierderea taxelor plătite de VW

Autor: Catalina Apostoiu

31.08.2016, 00:01 1461

Wolfsburg, unde se află sediul Volkswagen, nu este singurul oraş care resimte consecinţele scandalului în care este implicat producătorul auto german. Oraşele care găzduiesc facilităţile de producţie ale VW sunt de asemenea nevoite să-şi refacă bugetele în condiţiile în care VW plăteşte mai puţine taxe, scrie Deutsche Welle. Pentru multe municipalităţi din Germania, găzduirea fabricilor VW a fost mult timp o binecuvântare. Odată cu profiturile producătorului auto au crescut şi veniturile fiscale ale guvernelor locale.

Locuitorii oraşelor respective au avut la rândul lor de câştigat, bucurându-se de scutiri de taxe şi subvenţii generoase pentru tot felul de lucruri, de la creşterea copiilor la cheltuielile de înmormântare. Totul este pe cale să se schimbe însă acum că cel mai mare producător auto al Europei nu mai realizează profiturile de altădată. Potrivit unui studiu al DPA, oraşele care s-au bazat cândva pe veniturile fiscale aduse de VW sunt acum nevoite să majoreze tot felul de taxe pentru a-şi acoperi găurile din bugete. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO