Business Internaţional

Oraşul european în care plăteşti 153 de lei pentru un burger. Topul celor mai scumpe destinaţii din lume. Galerie FOTO

Geneva, Elveţia

Autor: Greta Bogdan

05.07.2015, 00:00 6380

Hotels.com a publicat analiza anuală Club Sandwich Index (CSI), un clasament mondial care arată care sunt cele mai piperate destinaţii în funcţie de câteva repere simple, precum, printre altele, preţul unui burger, al unei cafele sau al unui sandwich.

În top 15 intră atât oraşe europene, cât şi oraşe din America de Nord sau Asia. Primele două cele mai scumpe destinaţii din clasament sunt oraşe din Europa, unde o masă în oraş costă aproape dublu faţă de coşul lunar de cumpărături al unui român. Preţurile reflectă care sunt standardele de viaţă ale celor mai populare oraşe din lume şi cât trebuie să scoată un turist din buzunar dacă vrea să ia o masă în unul dintre oraşele de top.

1. Geneva, Elveţia

 Geneva se află în topul oraşelor cu cele mai mari preţuri pentru mesele servite la restaurant. În Geneva, Elveţia, un burger ajunge la preţul de 153 de lei, iar o cafea la preţul de 25 de lei. Dacă doriţi să serviţi un pahar de vin roşu la masă, va trebui să scoateţi din buzunar 50 de lei. Un sandwich ajunge la preţul de 124 de lei. În total, o masă luată în oraşul elveţian costă 352 de lei, aproape dublu decât coşul lunar de cumpărături al unui român.

2. Paris, Franţa

  Parisul este pe locul al doilea în topul celor mai costisitoare restaurante din lume. În Paris, cel mai scump burger ajunge la 120 de lei, o cafea la 23 de lei şi un pahar de vin roşu la preţul de 52 de lei. Dacă adăugăm şi un sandwich la 99 de lei, ajungem la un total de 294 de lei.

3. Hong Kong este pe locul 3  în topul celor mai costisitoare destinaţii de vacanţă, unde un burger costă 124 de lei, o cafea 30 de lei, iar un sandwich 85 de lei. În total, o masă în Hong Kong costă 239 de lei.

 

Topul integral al celor mai scumpe destinaţii din lume:

1.    Geneva, Elveţia

2.    Paris, Franţa

3.    Hong Kong

4.    Oslo, Norvegia

5.    Londra, UK

6.    Seul, Coreea de Sud

7.    Stockholm, Suedia

8.    Tokyo, Japonia

9.    Singapore

10. New York, SUA

11. Beijing, China

12. Helsinki, Finlanda

13. Copenhaga, Danemarca

14. Sydney, Australia

15. Roma, Italia

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO