Business Internaţional

Oraşul unde 260.000 de dolari pentru un apartament de 54 mp este considerat o ofertă

Oraşul unde 260.000 de dolari pentru un apartament de 54...

Autor: Ştefan Stan

20.07.2014, 11:00 2522

Piaţa imobiliară din Hong Kong, care deja este una dintre cele mai scumpe din lume, a început din nou să crească, până şi una dintre cele mai mici locuinţe din oraş, de 54 mp, ajungând să coste 260.000 de dolari, scrie marketwatch.

Piaţa imobiliară din Hong Kong a revenit pe creştere în urma revizuirii strategiei dezvoltatorilor, care au început să ”tragă” de veniturile clienţilor, făcând apartamentele mai mici. Deşi trendul de a micşora dimensiunea apartamentelor nu este nou, noile măsuri au depăşit fostele recorduri negative.

Cel mai mic lot de apartamente din cartierele nou-construite din Hong Kong măsoară doar 54 de metri pătraţi, cu camera de 30 mp, bucătării de 4 mp şi băi de 10 mp. Până şi aceste micro-apartamente sunt estimate la un preţ de 260.000 de dolari.

Analiştii susţin strategia dezvoltatorilor imobiliari din Hong Kong, susţinând că aceştia vor avea de câştigat de pe urma micşorării dimensiunii apartamentelor. Spre exemplu, pentru a obţine un profit cât mai mare, un spaţiu de 3,4 milioane de metri pătraţi ar trebui vândut în bucăţi mici de câte 60 de metri pătraţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO