Business Internaţional

Oraşul unde este atât de scump să locuieşti, încât o companie îşi plăteşte angajaţii cu 10.000 de dolari să plece şi să lucreze de acasă

Oraşul unde este atât de scump să locuieşti, încât...

Autor: Andreea Necula

15.04.2017, 10:13 6303

O companie high tech işi plăteste angajatii cu 10.000 de dolari ca să lucreze de acasă, cu scopul de a-i ajauta sa mai scada o parte din costurile ridicate de viaţa într-unul dintre cele mai scumpe oraşe din SUA, potrivit Business Insider.

Gigantul high tech Zapier  a confirmat că este dispus să-şi plătască angajatii noi cu până la 10.000 de dolari, motivându-i astfel, ca în primele trei luni după ce semnează contractul să se mute din Bay Area.

"Pentru unii dintre noi este o plăcere să transformi din Bay Area în "acasă", mai ales dacă avem şi o situaţie financiară care să ne permită acest lucru. Dar pentru restul angajaţilor, asta poate fi o adevarată provocare", a scris Foster pe blogul companiei.

Compania Zapier crează produse care servesc automatizării sarcinilor din cadrul aplicatiilor, este in prezent dispusă să angajeze scriitori independenţi, ingineri, manageri de producţie, dar şi alte posturi din administraţie.

Foster a declarat în San Francisco Chronicle că postările pe blog au un flux continuu de crestere, motiv pentru care a atras foarte mult interes asupra afacerii. De asemenea, compania îşi poate extinde programul, cu scopul de a-şi ajuta angajaţii să plece şi în alte oraşe mai scumpe, dacă aceştia îşi doresc.

Foster a concluzionat pe blogul său că îşi doreste să stimuleze dezvoltarea personală nu numai a angajatorilor săi, ci şi a oamenilor in general pentru a-şi atinge obiectivele în carieră.

În prezent, compania Zapier activează cu "o echipă 100% remote", întrucât nu există birouri. Bay Area este una dintre cele mai scumpe piete de inchiriere din SUA, iar in San Francisco cuantumul chiriilor pot atinge şi suma de 4.200 de dolari pe luna, conform site-ului de imobiliare Trulia.

Conform unui studiu recent, un inginer de nivel mediu spre superior al uneia dintre companiile Google, Uber, Airbnb sau Twiter ar plăti intre 40% si 50% din salariul lor, cu scopul de a închiria un apartament aproape de locul de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO