Business Internaţional

Orban anunţă finalizarea unui nou gard la frontiera cu Serbia; critică atitudinea UE faţă de Turcia

Orban anunţă finalizarea unui nou gard la frontiera cu...

Autor: Mircea Olteanu

28.04.2017, 11:36 122

"(Gardul) are o lungime de 155 de kilometri şi este înalt de trei metri, va putea opri orice ce mulţime de oameni", a declarat premierul ungar pentru postul Radio Kossuth, notează agenţia de ştiri Reuters.

"Turcia este un stat membru NATO, aşadar, aliatul nostru. Aşa că nu ar trebui să tratăm Turcia ca pe un stat care nu ne este aliat, şi trebuie să respectăm poporul turc şi preşedintele lui", a adăugat Orban.

Joi, premierul de la Budapesta a discutat telefonic cu preşedintele turc Recep Erdogan, ocazie cu care l-a felicitat pe acesta pentru victoria obţinut la referendumul privind impunerea sistemului prezidenţial, a declarat un ofical ungar citat de MTI.

Opoziţia turcă şi observatorii internaţionali au criticat modul de desfăşurare al referendumului. La scurt timp după referendum, Cezar Florin Preda, şeful delegaţiei de observatori ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a declarat că procesul consultativ "nu s-a ridicat la nivelul standardelor Consiliului Europei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO