Business Internaţional

Oricine îşi poate construi personalitatea de lider. Care este secretul?

Oricine îşi poate construi personalitatea de lider....

Autor: Oana Stupinean

30.08.2014, 00:06 1098

Există în orice birou persoana care mereu atrage atenţia tuturor colegilor, care postează lucruri interesante pe Twitter şi care îşi face mereu simţită prezenţa la petreceri, fără niciun efort. Care este secretul? Carismă, încredere, abilităţi extraordinare de comunicare, calităţi care au un impact social fabulous şi care sunt extrem de importante în viaţa profesională, scrie Wall Street Journal. 

În ultima perioadă, tot mai mulţi manageri oferă numeroase modalităţi prin care angajaţii pot să-şi definească personalitatea. Sylvia Ann Hewlett, fondatoarea centrului Talent Innovation din New York, spune că cele mai importante lucruri sunt: “cum te comporţi, cum vorbeşti şi cum arăţi.” 

Însă, comportamentul, este de departe cel mai important, spune Hewlett, bazându-se pe concluziile date de cercetările făcute pe 4000 de manageri, 40 de focus grupuri şi zeci de interviuri. 

Încrederea în sine, puterea de a rămâne calm în situaţii de stres şi inteligenţa emoţională, toate acestea constituie puncte cheie în dobândirea calităţii de lider, mai scrie Wall Street Journal.

Apoi, comunicarea sau abilitatea de a-ţi susţine punctul de vedere într-un mod eficient, deasemenea se consideră a fi importante.
Însă aspectul fizic contează cel mai puţin, potrivit cercetărilor făcute de Sylvia Ann Hewlett. Studiile arată că multe femei sunt îndepărtate datorită aspectului provocator pe care-l adoptă, în timp ce bărbaţii sunt excluşi pentru că nu sunt “în formă”.

Reţelele de socializare, aplicaţiile de chat, pot da naştere iluziei vieţii duble, spune Aliza Licht, vicepreşedinte la Donna Karan New York, care a scris o carte despre carieră şi branding, numită “Lasă-ţi amprenta ”.

Joshua Brown, consilier financiar, are un blog, unde împarte cu cei 80500 de utilizatori ştiri de business, dar şi comentarii amuzante. Prezenţa lui online a ajutat o mulţime de oameni, însă l-a ajutat şi pe el să-şi deschidă propriul business.

Pentru a nu-ţi pierde personalitatea în mediul online, trebuie să-ţi asumi propriile defecte şi calităţi, să nu-ţi construieşti o imagine falsă despre sine pentru a impresiona, trebuie să fii mereu tu. Poza de profil trebuie să te reprezinte în totalitate, deoarece vizitatorii mediului tău online sunt mult mai mulţi în comparaţie cu persoanele cu care intri în contact în viaţa reală.

Chiar şi persoanele introvertite, care îşi consumă energia pentru a fi mai îndrăzneţi, mai sociabili pot învăţa multe de la extrovertiţi, care îşi procură energia de la persoanele din jurul lor, scrie The Wall Street Journal. Gândiţi-vă la aceste abilităţi că pot fi învăţate şi aplicate, nu neapărat ca schimbări de personalitate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO