Business Internaţional

Palatele în care trăiesc cei mai puternici lideri din lume. Galerie FOTO

Palais de l’Élysée

Iată cum arată palatele celor mai puternici lideri

Autor: Andreea Necula

08.04.2017, 21:21 850

V-aţi gândit vreodată unde trăiesc cei mai influenţi oameni de pe Planetă? Deşi Casa Albă este una dintre cele mai populare reşedinţe din lume, cu siguranţă nu este cea mai luxoasă.

Business Insider a alcătuit o listă cu locuinţele celor mai puternici lideri din lume. Vedeţi aici unde trăiesc Donald Trump, Vladimir Putin şi Regina Elizabeta II.

Palácio da Alvorada localizată în Brasilia, oraş capitală a Braziliei, a găzduit încă din anul 1956 fiecare preşedinte brazilian. Locaţia a fost concepută de Oscar Niemeyer întru-un stil modernist, cu o piscină impresionantă şi decorată cu sculpturi de artă, semnate de faimosul artist brazilian Alfredo Ceschiatti. În plus, locuinţa minimalistă este formată din apartamente private, o cameră de zi uriaşă, o sală de jocuri, un depozit şi o bucătărie pe măsură!

În apropierea faimosului bulevard Champs-Élysées din Paris, Franţa se află Palais de l’Élysée transformat în reşedinţă oficială din anul 1840 pentru preşedinţii Republicii Franceze. François Hollande şi-a petrecut viaţa aici începând cu luna mai a anului 2012 de când acesta a fost ales preşedinte. Palatul a fost contruit în 1722, conceput cu o sală oficială pentru conferinţe “Salle des Fêtes” şi decorat în aur. Biroul preşedintelui, Salon Doré, este dotat cu uşi, mese, scaune toate în aur!

Palatul Imperial din Tokyo, poziţionat într-un impresionant parc înconjurat cu şanţuri şi ziduri groase de piatră, este locul în care locuieşte Împăratul Akihito, împreună cu familia sa.

Casa Albă, din Washington DC, este cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute reşedinţe din lume pentru preşedinţi, Biroul Oval poate cea mai faimoasă cameră a impresionantei construcţii, loc în care Preşedintele Donald Trump îşi tratează întâlinirile de ordin politic. De asemenea, Casa Albă dispune de două săli de mese, una care serveşte familiei prezindenţiale şi una pentru întâlnirile Preşedintelui cu liderii mondiali.

Kremlinul, însemnând "cetate în interiorul unui oraş", construit între secolele XIV-XVII, găzduieşte Clădirea Senatului care este reşedinţa oficială a Preşedintelui Vladimir Putin.

Palatul Rezindenţial din Hanoi, Vietnam care iniţial a fost construit pentru Guvernatorul General al Indochinei în anul 1906, în prezent găzduieşte doar recepţiile oficiale. Palatul, înconjurat de un lac măiestuos, a fost conceput de un arhitect francez cu influenţe europene.

Regina Elizabeta II, locuieşte în Palatul Buckingam din Londra, casa Monarhiei Britanice din 1837. Reşedinţa Reginei este prevăzută cu 775 de camere, 52 de dormitoare regale, 188 de camere de personal, 92 de birouri si 78 de băi. Cu toate aceste numeroase încăperi, Prim Ministrul Britanic, Theresa May, locuişte la 10 străzi distanţă alături de soţul ei.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, actualul preşedinte al Turciei, locuieste în Palatul Ak Saray (cunoscut drept şi Palatul Alb) din Ankara. Costurile pentru construirea palatului s-au ridicat la 615 milioane de dolari şi este prevăzut cu peste 1000 de camere, cu mult mai mare în comparaţie cu Casa Albă şi Palatul Versailles.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier locuieşte în prezent în Palatul Bellevue, o construcţie din buricul Berlinului cu aspect neoclasic, care iniţial a fost transformată în muzeu în perioada în care s-a aflat sub dominaţie nazistă.

Palatul Qirinal din Roma, Italia, este una dintre cele trei reşedinţe ale Preşedintelui din Peninsula Italică. Întrucât este de 20 de ori cât Casa Albă, ca mărime, construcţia a fost casa a 30 de papi, patru regi italieni si 12 preşedinţi italieni. Actualul Preşedinte italian Sergio Mattarella a făcut posibilă punerea sa la dispoziţia publicului, întrucât găzduieşte expoziţii de artă temporare şi permanente.

Situat pe culmile unui deal din Vaduz, Liechtenstein, Castelul Vaduz este locul în care Prinţul Hans-Adam II al Liechtensteinului trăieşte. Deşi este închis publicului, în data de 15 August în care se sarbătoreşte Ziua Naţionala a Liechtenstein au loc ceremonii impresionante, iar invitaţii sunt poftiţi în grădinile Castelului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO