Business Internaţional

Pământul fuge de sub picioarele celui mai mare fond de pensii din lume: A ”sângerat” 52 de mld. dolari în ultimele trei luni

Pământul fuge de sub picioarele celui mai mare fond de...

Autor: Ştefan Stan

26.08.2016, 12:46 5370

Fondul Guvernamental de Pensii şi Investiţii a pierdut 3,9%, sau 5.200 de miliarde de yeni (52 de miliarde de dolari) în trei luni, reducându-şi valoarea activelor la 129.700 miliarde de yeni, potrivit unui anunţ al companiei. Aceasta înseamnă o ştergere a 4.100 de miliarde de yeni din investiţii din ultimele şase trimestre.

Declinul trimestrial urmează o pierdere de 5.300 de miliarde de yeni în anul fiscal care s-a terminat în martie, cea mai slabă performanţă anuală de la debutul crizei financiare globale.

După ce a beneficiat de o creştere a acţiunilor japoneze şi un yen slab la începutul mandatului premierul Shinzo Abe, fondul de pensii a raportat pierderi în condiţiile în care acţiunile domestice au scăzut, iar aprecierea valutei a redus valoarea activelor de peste ocean.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO