Business Internaţional

Pandemia în China: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

Pandemia în China: Hong Kong reduce carantina la trei...

Autor: Cosmin Pirv

08.08.2022, 08:51 30

Hong Kong va reduce la trei zile perioada de carantină pe care trebuie să o petreacă cei care sosesc din străinătate, plus patru zile de monitorizare a stării de sănătate, aceasta fiind cea mai recentă măsură de relaxare a restricţiilor de călătorie, potrivit Bloomberg.

Persoanele care sosesc în Hong Kong din străinătate vor trebui să petreacă trei zile în carantină la hotel, iar apoi vor putea să efectueze cele patru zile de monitorizare a stării de sănătate, a anunţat luni şeful executivului John Lee.

Perioada de patru zile presupune reguli relativ lejere, călătorii putând să îşi părăsească locuinţele şi fiind restricţionaţi doar în locurile cu risc ridicat. Astfel, în timpul celor patru zile de supraveghere, călătorii pot merge în birouri şi centre comerciale şi pot lua transportul public, cu condiţia să facă zilnic un test rapid.

Noile reguli intră în vigoare vineri.

Relaxrea restricţiilor în ceea ce priveşte carantina a fost decisă după eliminarea suspendărilor de zbor din 7 iulie, care impuneau interdicţii rapide pe anumite rute dacă acestea aduceau din greşeală pasageri infectaţi cu Covid.

„Vrem să reducem impactul carantinei asupra activităţilor noastre economice, precum şi asupra legăturii noastre cu lumea”, a declarat Lee în cadrul unei şedinţe.

Regulile stricte - într-un moment în care o mare parte din restul lumii a renunţat la restricţiile Covid - au descurajat călătorii şi au subminat viitorul Hong Kong-ului ca centru financiar internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO