Business Internaţional

Panică pe bursele nordice. O eroare a sistemului de incendiu a oprit tranzacţionarea pe şapte pieţe. Publicaţiile americane compară cu incidentul de la ING Bucureşti din 2016

Panică pe bursele nordice. O eroare a sistemului de...

Autor: Alex Ciutacu

25.04.2018, 14:40 327

Un sunet puternic, generat de sistemul de prevenire în caz de incendiu, a pus la pământ serverele de la centrul de date DigiPlex din Upplands-Vasby, săptămâna trecută. În urma incidentului, tranzacţionarea a fost oprită pentru pieţele din Suedia, Danemarca, Finlanda, Letonia, Estonia şi Lituania pentru  câteva ore, până când operatorul a reuşit să pornească serverele de urgenţă, potrivit Quartz.

Publicaţia americană aseamănă incidentul cu cel din 2016, în care un test efectuat pe un extinctor a afectat serverele ING Bucureşti, întrerupând accesul clienţilor la banii lor. Website-ul ING, operaţiunile bancare online şi bancomatele nu au mai fost disponibile, relatează BBC.  

Sistemele moderne de prevenţie a incendiilor nu funcţionează pe bază de apă, ci eliberează un gaz inert care înlocuieşte oxigenul pentru a stinge flăcările. În data de 18 aprilie, când sistemul DigiPlex a eliberat gazul, sunetul care a însoţit procedura a afectat computerele Nasdaq.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO