Business Internaţional

Paradoxul economic al Barcelonei: câştigarea Ligii Campionilor înseamnă pierderi mai mari pentru club

Paradoxul economic al Barcelonei: câştigarea Ligii Campionilor înseamnă pierderi mai mari pentru club

Autor: Alexandru Matei

29.05.2011, 16:34 12482

Câştigarea Ligii Campionilor a adus o bucurie imensă însufletele fanilor echipei spaniole FC Barcelona, dar şi pierderimai mari clubului. Lionel Messi şi colegii săi vor împărţi 20 demilioane de euro pentru succesul înregistrat ieri seară împotrivaechipei britanice Manchester United, conform declaraţiilorvecepreşedintelui Javier Faus, scrie Economic Times.

Jucătorii Barcelonei au primit bonusuri de 50 mil. euro după ceau câştigat şase trofee în 2009 şi 40 mil. euro după ce au câştigattitlul în Spania în ultimele două sezoane. Câştigarea LigiiCampionilor, care aduce în vitrina clubului al 15-lea trofeu din2005 până în prezent, va duce pierderile aferente anului fiscal cese încheie în iunie la 15 milioane de euro.

Ce face Leo Messi cu banii:investeşte în imobiliare şi ajută copiiisăraci

Aproximativ 70% din veniturile de 450 mil. euro estimate pentruacest an vor ajunge în conturile jucătorilor, a declarat Faus."Este bine să acorzi bonusuri pentru că ajută la motivareajucătorilor", a mai spus oficialul clubului catalan, adăugând că"pe viitor salariile de bază trebuie să fie mai mici".

Pierderea pe care Barcelona o va înregistra în acest an vinedupă un rezultat negativ de 79 mil. euro în 2010 şi este generatăde transferul păgubos al suedezului Zlatan Ibrahimovici, care afost adus la un preţ de 69,9 milioane de euro în 2009 şi vândut unan mai târziu Milanului pentru 24 de milioane de euro.

Pentru a câştiga mai mulţi bani din succesul pe care îl aujucătorii pe teren, clubul a semnat un acord de sponsorizare învaloare de 30 mil. euro pe an cu Qatar Sports Investment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO