Business Internaţional

Pariu uriaş al celui mai ambiţios miliardar: Tesla va dezvolta cea mai mare baterie litiu-ion din lume. Elon Musk a anunţat că dacă proiectul nu e gata în 100 de zile, îl va face gratuit

Pariu uriaş al celui mai ambiţios miliardar: Tesla va...

Autor: Alex Ciutacu

07.07.2017, 16:14 7087

Gigantul american Tesla va construi o „baterie uriaşă” de 100 de megawatti, care va furniza energie pentru aproximativ 30.000 de locuinţe. Bateria va fi conectă la o ferma eoliană deţinută de firma Neoen, potrivit CNBC.

„Poţi încărca bateria când ai exces de energie eoliană, costul producţiei fiind foarte mic, apoi să foloseşti energia când costul de a produce energie este foarte ridicat. Acest lucru scade în medie costul energiei pentru client”, a declarat Musk.

Elon Musk a declarat că va exista o clauză în contract prin care Tesla se angajează să finalizeze gratuit lucrarea dacă aceasta nu este terminată în termen de 100 de zile.

Lyndon Rive, vărul lui Musk şi co-fondator al firmei Solar City, companie ce a fuzionat cu Tesla, a spus în luna martie că ei pot produce proiecte de stocare a energiei eoliene de până la 300 de megawatti. În aceeaşi declaraţie acesta a menţionat că pot termina un proiect în maxim 100 de zile.

Australianul Mike Cannon-Brookes, fondator al firmei Atlassian, l-a întrebat pe Elon Musk prin reţeaua socială Twitter dacă într-adevăr este posibil. CEO-ul companiei Tesla a spus că dacă nu pot termina proiectul în termen, îl vor face gratuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO