Business Internaţional

Pariul lui Soros care l-a salvat pe Musk în primul trimestru: Miliardarul a cumpărat obligaţiuni emise de Tesla în valoare de 35 de milioane de dolari. În ce mai investeşte acesta

Pariul lui Soros care l-a salvat pe Musk în primul...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2018, 17:49 324

Fondul de investiţii condus de George Soros a cumpărat obligaţiuni Tesla în valoare de 35 de milioane de dolari în primul trimestru din 2018, dându-i o mână de ajutor lui Elon Musk care se confruntă cu presiunea publică, potrivit CNBC.

Soros Fund Management a cumpărat obligaţiuni convertibile, acestea fiind obligaţiuni care pot fi convertite într-un număr specificat de acţiuni. Acestea devin convertibile în martie 2019.

Tesla s-a confruntat cu un început dificil de 2018. Compania a întâmpinat probleme masive de producţie în privinţa Modelului 3 şi a schimbat aproape tot managementul superior, în timp ce Elon Musk este criticat pentru modul în care a vorbit cu analiştii.

Producătorul se bazează masiv pe împrumuturi pentru a strânge bani. Anul trecut, a strâns 1,8 miliarde de dolari, iar analiştii sugerează că anul acesta ar trebui să strângă chiar mai mult.

George Soros s-a reîntors şi spre acţiunile Amazon. După ce în ultimul trimestru din 2017 Soros a vândut toate deţinerile din compania Amazon, Soros Fund Management a cumpărat 51.200 de acţiuni în primele trei luni ale anului în gigantul comerţului online.

Amazon a înregistrat una dintre cele mai puternice performanţe bursiere anul acesta, fiind în creştere cu 34% de la începutul anului.

De asemenea, Soros a cumpărat aproape 21.000 de acţiuni în compania Alphabet.

Netflix pare să fie unul dintre pariurile preferate ale lui Soros anul acesta. După ce a cumpărat o cantitate masivă de acţiuni în ultimul trimestru din 2017, Soros Fund Management a mai cumpărat 150.000 de acţiuni Netflix în primul trimestru din acest an.

Pe de altă parte, fondul a renunţat la toate cele 34.000 de acţiuni Twitter pe care le avea şi nu a mai cumpărat deloc acţiuni Facebook după ce a renunţat total la ele în al patrulea trimestru din 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO