Business Internaţional

Partea nevăzută a crizei: Rata sinuciderilor din Grecia, cea mai mare din Europa

Partea nevăzută a crizei: Rata sinuciderilor din Grecia, cea mai mare din Europa

Autor: Adrian Voicu

19.12.2011, 19:50 1072

Rata sinuciderilor din Grecia este în prezent la cel mai ridicat nivel din Europa, experţii atribuind această creştere noilor condiţii economice şi creşterii şomajului, informează International Business Times.

Conform unor statistici ale ministerului sănătăţii din Grecia, numărul sinuciderilor a crescut cu 40% comparativ cu anul trecut.

Înainte ca criza financiară să lovească Grecia, în urmă cu trei ani, numărul sinuciderilor din această ţară era chiar cel mai mic din Europa, 2,8 sinucideri la 100.000 de locuitori.

"Nu este niciodată o singură cauză pentru sinucideri, dar aproape mereu datoriile, lipsa unui loc de muncă şi teama de a fi concediat sunt enumerate când oamenii ne sună pentru a ne spune că se gândesc să-şi pună capăt vieţii", a declarat Eleni Beikari, psihiatru în cadrul organizaţiei non-guvernamentale Klimaka, care deţine şi un serviciu de hotline pentru persoanele care vor să se sinucidă.

Numărul sinuciderilor a crescut în întreaga Europă de la începutul crizei financiare, conform unui studiul publicat în publicaţia medicală The Lancet. Irlanda, o altă ţară puternic lovită de criză, s-a confruntat de asemenea cu o creştere de 13% a numărului sinuciderilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO